e-commercebedrijf bewaarde persoonlijke gegevens van 700 miljoen mensen; behoefte aan de Wet bescherming persoonsgegevens

e-commercebedrijf bewaarde persoonlijke gegevens van 700 miljoen mensen; behoefte aan de Wet bescherming persoonsgegevens 

De politie van Cyberabad van de staat Telangana heeft een gegevensdiefstalbende opgepakt die betrokken was bij de diefstal, verkrijging, opslag en verkoop van persoonlijke en vertrouwelijke gegevens van 66.9 crore individuen en organisaties in 24 staten en 8 grootstedelijke steden.  

ADVERTENTIE

De verdachte bleek gegevens te bezitten uit verschillende bronnen, waaronder Byjus, Vedantu, taxigebruikers, GST, RTO, Amazon, Netflix, Paytm, Phonepe enz. Hij opereerde via een website genaamd 'InspireWebz' in Faridabad, Haryana, en was verkoop van de database aan klanten  

De beschuldigde had gegevens bij zich van 135 categorieën met gevoelige informatie van de overheid, particuliere organisaties en individuen, en de politie nam tijdens de arrestatie twee mobiele telefoons, twee laptops en de gegevens in beslag. 

Gegevensdiefstal op zo'n grote schaal is waarschijnlijk niet het klusje van een paar individuen. Het is waarschijnlijk dat de gegevens van verschillende organisaties illegaal zijn verkregen en geaggregeerd door een netwerk en op de grijze markt te koop zijn aangeboden. Gewoonlijk gebruiken verkoop- en marketingteams van bedrijven en bedrijven de persoonlijke gegevens voor telebellen en verkopen.     

De politie heeft technologieën voor gegevensbeveiliging voorgesteld. Gegevensbeveiliging is van het grootste belang, aangezien aanvallers voortdurend op zoek zijn naar kwetsbaarheden om bedrijfsnetwerken te infiltreren. Om een ​​goede bescherming van gegevens te garanderen, is het cruciaal om deze technologieën te volgen.  

Om de veiligheid van persoonsgegevens te waarborgen, had de regering in 2019 een wet op de bescherming van persoonsgegevens ingediend. Het wetsvoorstel werd echter bekritiseerd en vervolgens in 2022 ingetrokken. Op dit moment is er geen effectieve wet op de bescherming van persoonsgegevens.  

*** 

ADVERTENTIE

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier

Voor de veiligheid is het gebruik van de reCAPTCHA-service van Google vereist, die onderworpen is aan de Google Privacy Beleid en Gebruiksvoorwaarden.

Ik ben het eens met deze voorwaarden.